Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Een van de beste redenen om vrijwilligerswerk te gaan doen is het opdoen van een bijzondere ervaring en je zelf te leren redden in een vreemde omgeving.
De belangrijkste reisvraag is uiteraard wanneer het de beste tijd is om ergens heen te gaan, wat de omstandigheden zijn op moment dat het jou het beste uitkomt en wat jij eigenlijk belangrijk vind.

Het is vaak best gecompliceerd. Soms kan je alleen lang in de zomer weg en dan is het in bepaalde landen bijvoorbeeld winter of regentijd, dat kan echter ook weer betekenen dat je buiten het plaatselijke hoogseizoen reist, waardoor alles goedkoper is en niet stampvol zit. Ga je buiten het hoogseizoen of zelfs buiten het tussenseizoen dan kan je van bepaalde bestemmingen knap depressief worden terwijl andere bestemmingen dan juist ideaal zijn.
Vrijwilligers, die voor onze stichting naar Nyabondo gaan dienen over een grote mate van zelfstandigheid en zelfredzaamheid te beschikken en moeten de Engelse taal goed kunnen spreken en schrijven. Voorts worden er als regel alleen vrijwilligers uitgezonden die bereid zijn minimaal drie maanden daar te werken. Zowel de reis als het verblijf aldaar moeten uit eigen zak worden betaald.

Mocht je zorg kunnen dragen dat het project extra fondsen krijgt waarmee de omstandigheden en overlevingskansen van het project verbeteren dan lever je wellicht wel de mooiste bijdrage die je kunt leveren
Alle vrijwilligers worden door het bestuur van de stichting goed op hun reis, het verblijf en het werk voorbereid.
Neem gerust contact op met stichting Bondo Kids; info@bondokids.nl