Vrijwilligerswerk

Als je een bijzondere ervaring op wilt doen, kennis wilt maken met een andere cultuur, jezelf wilt ontwikkelen en tegelijkertijd een bijdrage wil leveren aan een betere wereld is vrijwilligerswerk bij Stichting Bondo Kids iets voor jou.

Als je graag naar Kenia wilt gaan namens Stichting Bondo Kids om te helpen op het revalidatiecentrum Nyabondo is het allereerst belangrijk jezelf een aantal zaken af te vragen. Bijvoorbeeld wat voor vrijwilligerswerk wil je graag voor de gehandicapte kinderen doen, wat vind je belangrijk en hoe wil je dat realiseren?

Daarnaast is het goed om uit te zoeken hoe de omstandigheden zijn op het moment dat je naar Kenia reist. Is het politiek rustig, welke mensen zijn er op het centrum aanwezig en wat kan je van hun verwachten? Hoe is het klimaat, is het regenseizoen of is het juist heel droog en warm?
Wanneer je een beslissing neemt om door het prachtige Kenia te reizen om meer van het land te zien kan je rekening houden met het hoog- of laagseizoen waarbij er in het laagseizoen minder toeristen zijn en de prijzen lager liggen.
Het begint dus met jezelf een aantal kritische vragen te stellen zodat je weet waar je aan toe bent wanneer je beslist om ver van huis te wonen en te werken.

Er zijn een aantal voorwaarden die vanuit onze organisatie worden gesteld. Vrijwilligers zijn bereid om minimaal drie maanden op het revalidatiecentrum te werken. Ze zijn zelfstandig en zelfredzaam en beschikken over de Engelse taal, zowel in spraak als in schrift. De reis en het verblijf in Kenia worden uit eigen zak gefinancierd.
Alle vrijwilligers worden door het bestuur van de stichting goed op hun reis, het verblijf en het werk voorbereid.

Bondo Kids is een samenwerking aangegaan met Windesheim, specifiek met de minor Sport, Therapy for Empowerment. Voor verdere informatie zie http://minorste.nl/afrika/kenia/

Om een beeld te geven van onze vrijwilligers en het reilen en zeilen op het revalidatiecentrum bekijk dan dit filmpje https://www.youtube.com/watch?v=_yF6Ulg8iZo

Voor vragen neem gerust contact op met stichting Bondo Kids; info@bondokids.nl