Hallo, Ik ben Simone Slaghekke en ik woon in Utrecht. Ik ben werkzaam als psychomotorisch therapeut in Amsterdam.

Toen ik de kans kreeg om in 2004 voor een paar maanden stage te lopen op Nyabondo Rehabilitation Centre, heb ik het met beide handen aangenomen. Ik ben een echte Afrika liefhebber en Kenia leek mij een prachtig land.

Ik vergeet nooit meer de eerste indrukken van het revalidatiecentrum. De kinderen liepen met de meest uiteenlopende beperkingen rond, veel van hun met loopbeugels. De krukken lagen her en der verspreid over het veld en hun kleding was oud en versleten. Toch waren de kinderen vrolijk en speelden ze met inventief bedacht en zelf vervaardigd speelgoed. Wat je allemaal wel niet kan met een handicap. Ze kunnen voetballen als de beste! Het heeft op mij een diepe indruk achter gelaten. Ze zijn zo arm maar aan de andere kant zo rijk omdat ze op het revalidatiecentrum weer een kans krijgen om deel te nemen aan de maatschappij!

Eenmaal thuis, heb ik Kenia nog steeds in mijn hart en met name de kinderen van Nyabondo. Ze kunnen onze steun zo ontzettend goed gebruiken en daarom wil ik ook mijn steentje bijdragen. Via Stichting Bondo Kids sponsor ik met liefde Jeria, een meisje met een open ruggetje. Zo nu en dan sturen we elkaar een brief hoe het gaat. Jeria heeft laatst haar rapport opgestuurd en met mijn hulp kan ze naar school. Van dit geld kan ze tevens revalideren op het centrum. Ze loopt nu met loopbeugels en het gaat erg goed met haar. Daarnaast zet ik me in voor verschillende nevenactiviteiten zoals het maken van de verjaardagskalenders en verkleedkisten. In Nederland heb ik zoveel mogelijkheden zoals studeren, een mooie baan en een toekomst. Dit wil ik met de kinderen op Nyabondo delen door mij in te zetten voor Stichting Bondo Kids.

Mos mathoth!