Stichting Bondo Kids » € 1015 voor stichting Bondo Kids
Bondo Kids, hulp aan invalide kinderen in Afrika, Kenia, Nyabondo

€ 1015 voor stichting Bondo Kids

De basisschool “De Zevensprong” uit Stadshagen, is een Prot. Christelijke Daltonschool en onderdeel van Vivente.

de Zevensprong heeft de afgelopen maanden geld ingezameld voor stichting Bondo Kids.

Stichting Bondo Kids zet zich in voor gehandicapte kinderen in Kenia. De kinderen verblijven op een revalidatiecentrum(de Engelse naam van dit centrum is Nyabondo Rehabilitation Centre) welke wordt bestuurd door keniaanse nonnen. Het centrum ligt in het westen van Kenia. Er verblijven op dit moment bijna 300 kinderen op het centrum, veelal ook nog eens wees.

Oprichtster van deze stichting is Christa Oude Vrielink. Zij en haar man Mark hebben twee kinderen, Sjoerd en Maike, welke op deze school zitten in groep 3.

De Zevensprong doneert elk jaar haar zendingsgeld en het geld uit andere activiteiten aan een goed doel. Dit jaar is er dus gekozen voor Stichting Bondo Kids.

Met het ontvangen geld, € 1015, zendingsgeld en geld welke is opgehaald door verschillende activiteiten in het kader van heitje voor karweitje, gaat stichting Bondo Kids o.a. speeltuin onderdelen kopen.

Op de site www.bondokids.nl kan straks dit project worden gevolgd. Ook staat op deze site meer informatie over het werk van Stichting Bondo Kids in Kenia, waaronder het huren van feestkisten en het financieel ondersteunen van deze kinderen.

In juli van dit jaar gaat het gezin Oude Vrielink weer naar Kenia. Om het geld te overhandigen aan het centrum, en te werken aan de verschillende projecten. Op dit moment is Stichting Bondo Kids bezig met het bouwen van een nieuwe accommodatie voor doktoren. De AMREF doktoren komen maandelijks op het centrum om kinderen te opereren in het aanwezige ziekenhuis.